De natuurlijke sfeer in materialen en kleuren: inspiratie vinden

De natuurlijke sfeer in materialen en kleuren: inspiratie vinden

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je interieur? Voor je outfits? Voor nieuwe ideeën die je hebt? Soms komt inspiratie onbewust tot je en op andere momenten ga je bewust op zoek naar inspiratie. Ik vertel je graag hoe ik mijn inspiratie vindt om de collectie uit te breiden.

Inspiratie is iets wat er niet altijd is. Dat merkte ik al vrij snel toen ik als tiener naar het Sint Lucas in Boxtel ging. Interieur vormgeving was de opleiding die ik daar volgde en afmaakte. Tijdens die studie had ik veel inspiratie nodig maar die is er natuurlijk niet altijd. Wat doe je dan als je inspiratie nodig hebt? Waar ga je op zoek naar inspirerende vormen, kleuren, materialen, ideeën en meer?

 

Inspiratie-vinden-designclaud

 

Na deze studie ging ik naar de kunstacademie in Maastricht waar ik architectonische vormgeving ging studeren. Weer zo'n studie waarbij je altijd inspiratie nodig hebt ;-) Blijkbaar trekt mij dat erg aan. Creatief bezig zijn. Altijd iets nieuws creëren. Bezig zijn met vormen, kleuren, materialen, composities, met mijn handen en hier enorm blij van worden. 

Ik heb er nooit zo bewust bij stil gestaan waar ik die inspiratie vandaan haalde voor mijn interieur- en architectuurprojecten totdat ik ging afstuderen. Het mooiste, beste en meest inspirerende project wat ik ooit gemaakt heb denk ik. Op zoek naar een bestaand object (Hoeve Lichtenberg Maastricht) en het bedenken van een geheel nieuwe bestemming. In 2009 studeerde ik af doordat ik bedacht had om een retraite te ontwerpen in deze afgelegen hoeve op de rand van de afgrond. Tip: zoek het pand eens op op Google!

 

inspiratie-vinden

 

inspiratie-vinden

 

Ik verdiepte mij in het leven in kloosters, dagritmes, religies en hoe men leeft in rust en stilte. Een bijzondere reis! En dat resulteerde in een prachtig project. Ik beet me vast in mijn onderzoek en haalde daar alle inspiratie uit die ik nodig had om een bijzondere plek te creeren.

 

Vandaag de dag...

Nu, alweer 10 jaar later dit jaar... Heb ik mijn eigen webshop met eigen merk producten. Waar haal ik nú mijn inspiratie vandaan? Er zijn weken dat ik niks nieuws maak en andere weken komen er opeens 3 nieuwe planners online. Dat doet inspiratie met je vrees ik ;-)

 

inspiratie-vinden

 

inspiratie-vinden

 

Zo wilde ik 10 jaar geleden alles tegelijk, wist ik niet welke stijl mij het meest aansprak en maakte ik het mijzelf hierdoor juist heel moeilijk. Want je kan niet alles willen. Je moet een keuze maken. Ergens voor gaan. Een focus voor vinden. 

Inspiratie vind ik nu voornamelijk in de natuur. Steeds meer neig ik naar de pure natuur. Pure materialen, neutrale kleuren en natuurlijke vormen en patronen. Het is tijdloos, het is écht en het is trouw zijn aan mijzelf. Zo voelt dat. 

 

inspiratie-vinden

 

inspiratie-vinden

 

Zo zie je niet in elk nieuw product de natuur terug maar ik probeer wel die simplistische stijl te behouden. Niet te neigen naar teveel. Naar te drukke patronen, teksten, quotes en meer. Want ik ben er zelf al gauw op uitgekeken en wil het dan ook niet meer ontwerpen.

Mijn laatste nieuwe collecties zoals de Line Art collectie zijn een heel goed voorbeeld van de richting waar ik naar toe wil. Iets puurs en tijdloos ontwerpen. 

 

Line-art-kunst-posters

 

Inspiratie vinden online of offline?

Laatst kreeg ik de vraag of ik voornamelijk online of offline inspiratie vindt? Eigenlijk is het bij mij 50/50 want ik heb niet heel veel tijd om echt heel Pinterest af te struinen of op Instagram rond te kijken. Maar toch probeer ik daar heel efficiënt de juiste inspiratie vandaan te halen. 

Anderzijds ben ik veel met de kids bezig, buiten, knutselen etc. en daaruit haal ik ook inspiratie. Om je heen kijken. Dat gaat nu nog beter sinds we in ons nieuwe huis wonen met grote tuin. Overal komt allerlei groen uit de grond wat weer telkens een nieuwe verrassing is voor ons.

Daarnaast lees ik ook graag tijdschriften zoals de vtwonen, Ariadne at home (love the DIY's) en Eigen Huis en Interieur. Voorheen keek ik ook vaak in de Frame, aanrader!

Foto's via Unsplash.com

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.