Kinderkamer ideeën 2023

Kinderkamer ideeën 2023

De kinderkamer inrichten is een ontzettend leuk klusje. Welke kleuren ga ik gebruiken, ga ik voor een thema of niet, neem ik natuurlijke materialen of ga ik juist voor veel opvallende kleuren en materialen? Ik laat je graag de kamer van mijn zoontje zien.

Mijn zoontje is nu 6 jaar oud en heeft steeds vaker een mening over zijn inrichting. Hij slaapt bijvoorbeeld heel graag in een hoek van zijn kamer waar hij de deur goed kan zien. Hierdoor zijn mijn opties soms wel wat beperkt qua indelingen. Maar samen vinden we altijd wel een leuke opstelling die hij fijn vindt.

 

 

Kinderkamer thema of niet?

Ooit begon ik echt met een thema voor een kinderkamer maar tegenwoordig pak ik het anders aan. Ik richt de kinderkamers in zoals ik ook de rest van ons huis inricht. Op intuïtie, met gevoel voor materialen en kleuren én een tikkeltje vintage. De combinatie van oud en nieuw vind ik erg leuk en gelukkig mijn zoon ook.

Het thema van Sen zijn kamer zou ik wel richting Dieren kunnen noemen. Hij heeft veel knuffels, vindt dino's interessant en verzamelt ook ontzettend veel uit de natuur. Denk aan stenen, takken, schelpen en meer. Alles wil hij bewaren dus daar maken we dan bakken en kistjes voor.

 

 

 

Multifunctionele kinderkamer

Allereerst is Sen zijn kamertje natuurlijk een kinderkamer maar ik vind het zelf wel handig als de kamer ook gemakkelijk om te toveren is tot een logeerkamer. Zo heeft Sen nu een uitschuifbed van de Ikea waardoor het van eenpersoons naar tweepersoons te maken is. Onder het bed zitten drie lades die compleet vol zitten met speelgoed. Ideaal want zo hoef je niet tegen alle speelgoed aan te kijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.